• Gekoeld thuisbezorgd in Randstad+
  • vrijdag voor 12:00 besteld is volgende week in huis
  • Gebruik code FEBR25 voor 25% korting op de sapkuren

SAPDIËTISTE

Als diëtiste kijk ik vooral naar het aantal koolhydraten, natuurlijke suikers en afwisseling in de sappen.

 

Per dag mag je als vrouw 50 gram vrije suikers, voor een man is dit 60 gram.
Vrije suikers zijn suikers die door de fabrikant zijn toegevoegd en alle suikers uit honing, siropen etc. Volgens het Voedingscentrum mag je 90 gram suiker per dag (vrije en natuurlijke suikers). Qua koolhydraten houd ik 15-20 gram aan voor een tussendoortje en 30-40 gram voor een hoofdmaaltijd. Voor een man valt dit iets hoger uit. 

 

De sappen van SAP van 't Hart bevatten weinig koolhydraten en een lage hoeveelheid fruitsuikers door het hoge percentage groente in de SAP.  Fruit bevat meer natuurlijke suikers dan groente vandaar ook de stelregel 2 stuks fruit op een dag. 

 

Het klopt dat de gemiddelde persoon te weinig fruit en groente tot zich neemt. De meiden van SAP gebruiken 60 tot 90 procent groente in één SAP. Daarnaast wordt alles rauw gemaald. Dit is altijd beter dan het verhitten. Hierdoor kom je dus op een gemakkelijke manier aan je benodigde hoeveelheid gram groente en fruit zonder te veel fruit tot je te nemen. Het blijft uiteraard wel belangrijk om ook op een 'normale' manier groente en fruit te eten i.v.m. de vezels. Wissel het dus met elkaar af!

 

Heb je hierover nog vragen? Stuur een mail naar sapvanthart@outlook.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jouw vraag te beantwoorden!